The design draws on the rugged history of the siheyuan, along with wider context of Beijing to create a calming atmosphere that is full of oblique references and layers of interest.   Zones within the space were created to allow for a change in ambience, from early evening cocktails in the garden seamlessly adapting to a busy dining hall hosting creative savouries.
       
     
 THE SITE  A traditional siheyuan scarred with careless renovation and brutal extensions. The design begins with a almost surgical process : taking away the pretence and stripping down to the relics.
       
     
 ENTRACE  The understated entrance hints a portal to a sanctuary for guests to detach themselves from the hustle and bustle of Beijing. A passage designed to delight the senses and capture imagination, it draws the guest into the quiet luxury of Shique 39.   EVENT GARDEN  A pavilion made of cortan frames the outline of the neighbouring rooftop, presenting a new dynamism to the banality of the garden and concentrated attention over the tranquil wall.  This rigid, assertive insertion are nevertheless sensitive responses to the realities of the site. The pavilion gave an overall smoothness to the otherwise mismatched rooftop, and a sense of balance.   COURTYARD  As a connector of three dining rooms of the restaurant, the conservatory withstands classic siheyuan circulations in a truly relevant, contemporary and respectable manner.   MAIN HALL  A deceptively uncomplicated interior, that allows the food to do the talking. With marble and wood finish, these luxurious materials ooze quality and set the scene before guests eat.    EAST ROOM  The east room is slightly sweet and playful , with a whimsical and humorous atmosphere.   WEST ROOM  The west room serves as a dining room during the early hours and a lounge during the night. Moving from the lounge to the bar area, the flooring transitions from dark oak to white marble in order to create a warm and welcoming atmosphere. Inviting guests for a post-dinner drink.   BAR  Hosted in an out-of-context extension of the historical building, the bar had been intentionally kept brutal, honest and sober, eschewing the current flamboyant bar scenes of Beijing.
       
     
04.jpg
       
     
05.jpg
       
     
06.jpg
       
     
07.jpg
       
     
08.jpg
       
     
09.jpg
       
     
10.jpg
       
     
11.jpg
       
     
12.jpg
       
     
 The design draws on the rugged history of the siheyuan, along with wider context of Beijing to create a calming atmosphere that is full of oblique references and layers of interest.   Zones within the space were created to allow for a change in ambience, from early evening cocktails in the garden seamlessly adapting to a busy dining hall hosting creative savouries.
       
     

The design draws on the rugged history of the siheyuan, along with wider context of Beijing to create a calming atmosphere that is full of oblique references and layers of interest.


Zones within the space were created to allow for a change in ambience, from early evening cocktails in the garden seamlessly adapting to a busy dining hall hosting creative savouries.

 THE SITE  A traditional siheyuan scarred with careless renovation and brutal extensions. The design begins with a almost surgical process : taking away the pretence and stripping down to the relics.
       
     

THE SITE

A traditional siheyuan scarred with careless renovation and brutal extensions. The design begins with a almost surgical process : taking away the pretence and stripping down to the relics.

 ENTRACE  The understated entrance hints a portal to a sanctuary for guests to detach themselves from the hustle and bustle of Beijing. A passage designed to delight the senses and capture imagination, it draws the guest into the quiet luxury of Shique 39.   EVENT GARDEN  A pavilion made of cortan frames the outline of the neighbouring rooftop, presenting a new dynamism to the banality of the garden and concentrated attention over the tranquil wall.  This rigid, assertive insertion are nevertheless sensitive responses to the realities of the site. The pavilion gave an overall smoothness to the otherwise mismatched rooftop, and a sense of balance.   COURTYARD  As a connector of three dining rooms of the restaurant, the conservatory withstands classic siheyuan circulations in a truly relevant, contemporary and respectable manner.   MAIN HALL  A deceptively uncomplicated interior, that allows the food to do the talking. With marble and wood finish, these luxurious materials ooze quality and set the scene before guests eat.    EAST ROOM  The east room is slightly sweet and playful , with a whimsical and humorous atmosphere.   WEST ROOM  The west room serves as a dining room during the early hours and a lounge during the night. Moving from the lounge to the bar area, the flooring transitions from dark oak to white marble in order to create a warm and welcoming atmosphere. Inviting guests for a post-dinner drink.   BAR  Hosted in an out-of-context extension of the historical building, the bar had been intentionally kept brutal, honest and sober, eschewing the current flamboyant bar scenes of Beijing.
       
     

ENTRACE

The understated entrance hints a portal to a sanctuary for guests to detach themselves from the hustle and bustle of Beijing. A passage designed to delight the senses and capture imagination, it draws the guest into the quiet luxury of Shique 39.


EVENT GARDEN

A pavilion made of cortan frames the outline of the neighbouring rooftop, presenting a new dynamism to the banality of the garden and concentrated attention over the tranquil wall.

This rigid, assertive insertion are nevertheless sensitive responses to the realities of the site. The pavilion gave an overall smoothness to the otherwise mismatched rooftop, and a sense of balance.


COURTYARD

As a connector of three dining rooms of the restaurant, the conservatory withstands classic siheyuan circulations in a truly relevant, contemporary and respectable manner.


MAIN HALL

A deceptively uncomplicated interior, that allows the food to do the talking. With marble and wood finish, these luxurious materials ooze quality and set the scene before guests eat.

 
EAST ROOM

The east room is slightly sweet and playful , with a whimsical and humorous atmosphere.


WEST ROOM

The west room serves as a dining room during the early hours and a lounge during the night. Moving from the lounge to the bar area, the flooring transitions from dark oak to white marble in order to create a warm and welcoming atmosphere. Inviting guests for a post-dinner drink.


BAR

Hosted in an out-of-context extension of the historical building, the bar had been intentionally kept brutal, honest and sober, eschewing the current flamboyant bar scenes of Beijing.

04.jpg
       
     
05.jpg
       
     
06.jpg
       
     
07.jpg
       
     
08.jpg
       
     
09.jpg
       
     
10.jpg
       
     
11.jpg
       
     
12.jpg